10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından Kadıköy'de anıldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren 103 kişiyi andı. Kadıköy’ün Beşiktaş İskelesi’nde bir araya gelen kitle örgütleri katliamın 5. yılında "Unutturmayacağız! Affetmeyeceğiz!" sloganları atıldı.

'103 ARKADAŞIMIZIN BAYRAĞINI MİLYONLAR TAŞIYOR'

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre saygı duruşuyla başlayan anmada 10 Ekim Dayanışma Derneği Başkanı ve katliamda yaşamını yitiren Dicle Deli'nin babası Faik Deli konuştu. Deli, 5 yıl önce akan kanın durması ve bozulan barışın yeniden tesisi için İstanbul’dan Ankara'ya gittiklerini söyledi. Katliamın üzerinden asırlar geçse de acısının soğumayacağını belirtirken şöyle konuştu: "103 arkadaşımızın bayrağını bugün milyonlar taşıyor. Daha önce Roboski, Dersim, Sivas, Maraş var. Yine de bitiremediler, onlar katlettikçe biz çoğalıyoruz. Bu kadar katliamın nedeni korkmalarındadır. AKP Ankara katliamından sorumludur, işbirlikçidir" dedi.

‘HESAP SORACAĞIZ’

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli de katliamın hesabını sormak için bir araya geldiklerini söyledi. Ankara Katliamını önlemeyen, göz yumanlarında en az İŞİD kadar sorumlu olduğunu dile getiren Temelli, faşizme karşı birlik olup hesap soracaklarını kaydetti. Temelli, konuşmasında şunları söyledi: "O acı hiç dinmedi, hâlâ o günkü canlılığıyla içimizde. O günün hesabını mutlaka soracağız. Bu iktidardan 103 can gibi katliama uğramış bütün yoldaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız. Bir arada olmak zorundayız"

‘BARIŞ TALEBİ KANLA BASTIRILDI’

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Mehmet Emin Kırşanoğlu, okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İktidarın katliam sonrası yaptığı açıklamalar katliamın planlı yapıldığının göstergesidir. Ankara Katliamı bir anma günü değil, mücadele günüdür. Bizde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu davanın İŞİD ile sınırlı olmadığını onların örgütlenmesini sağlayanların da olduğunu biliyoruz. Hepsinden hesap soracağız"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor