10 ilde 'Gürz-17' operasyonu: 71 mağara imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Gürz-17' operasyonlarıyla 10 ilde 71 mağara ve sığınak imha edildiğini açıkladı. Jandarma, hava destekli düzenlenen operasyonlarda büyük miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi. Yerlikaya, terörle mücadelenin yıl boyunca kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne karşı düzenlenen 'Gürz-17' operasyonları kapsamında 10 ilde 71 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı'nın Terörle Mücadele ve İstihbarat Başkanlıkları koordinasyonunda gerçekleştirilen bu operasyonların, teröristlerin kırsalda eylem yapmak için gizlendiği alanları hedef aldığını belirtti.

Hava destekli operasyonlara, jandarma özel harekat, komando ve güvenlik korucularından oluşan toplam 234 tim ve 3 bin 172 personel katıldı. Operasyonlar sonucunda, çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcılar da dahil olmak üzere birçok malzeme ele geçirildi. Bunlar arasında 1303 uçaksavar mühimmatı, 360 el bombası, 257 kilogram patlayıcı madde, 141 mayın, 80 roketatar mühimmatı, 32 el yapımı patlayıcı (EYP) ve daha birçok mühimmat yer alıyor.

Operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, terörle mücadelenin yıl boyunca, gece gündüz demeden kararlılıkla süreceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.