10 Ocak 2025'te Maduro, Anayasa'ya uygun olarak yemin edecek!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 10 Ocak 2025'te yemin ederek yeni görevine başlayacağını duyurdu. Maduro, demokrasiyi güçlendirme amacında olduklarını vurguladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 10 Ocak 2025'te yapılacak yemin töreniyle yeni devlet başkanı olarak görevine başlayacağını açıkladı. Caracas'ta silahlı kuvvetlere yeni atanan komutanlar için düzenlenen törende konuşan Maduro, Ulusal Meclis'te (AN) gerçekleştireceği yemin töreninin detaylarını paylaştı. Maduro, "Davet mektubunu aldım ve kazanan aday olarak Anayasa'da belirtilen şekilde yemin edeceğimi açıkça teyit etmek istiyorum" dedi.

DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRME VURGUSU


Konuşmasında, amacının demokrasiyi daha da güçlendirmek olduğunu belirten Maduro, "Bizim projemiz doğrudan halkçı sosyalist demokrasidir. Ulusumuzun çıkarları için askeri gücümüzü ve halkın gücünü pekiştiriyoruz" ifadelerini kullandı. Maduro, özellikle askeri gücü ve halkın katılımını ön plana çıkararak, yeni dönemdeki hedeflerini net bir şekilde ortaya koydu.

TÖRENE ÖZEL KATILIM


Maduro, törende özel askeri üniformasıyla katıldı ve silahlı kuvvetlere yeni atanan komutanları tebrik etti. Bu durum, Maduro'nun askeri güçle olan yakın ilişkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.