10 Ocak gazetecilerin mücadele günüdür

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan İGC Başkanı Dikmen, Türkiye'de gazetecilerin İşsizlik ve tutuklamalar ile karşı karşıya kaldığını belirterek 10 Ocan gazeteciler için mücadele günü...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan İGC Başkanı Dikmen, Türkiye'de gazetecilerin İşsizlik ve tutuklamalar ile karşı karşıya kaldığını belirterek 10 Ocan gazeteciler için mücadele günü olduğunu belirtti.

Dikmen açıklamanın devamında şunları söyledi :

"10 Ocak giderek Çalışamayan Gazeteciler Günü'ne dönüştü. Toplu sözleşme hakları kullanılamaz hale getirilirken sendikal hareket işlevsiz kılındı. Çalışanların iş güvencesi sermayenin insafına kaldı. Gazeteciler düşük ücretler ile karın tokluğuna çalışıyor.

İletişim fakültelerinden mezun binlerce genç geleceği belirsiz, kaygılı; iş arıyor. Bugün Türkiye'de gazetecilerin iki büyük sorunu var. İşsizlik ve tutuklamalar. Basın ve ifade özgürlüğünün önünde büyük baskıları görmezden gelmemiz mümkün değil. Basın özgürlüğü açısından en kötü dönemi yaşadığımız 2017 yılı geride kaldı. Cezaevlerindeki meslektaşlarımız özgürlüğe kavuşamadı… sürekli yeni davalar açıldı… Mahkumiyet kararları birbirini izledi… On bini aşkın gazeteci işsiz kaldı… Çok sayıda medya kurumu kapatıldı ya da el konuldu… Yıllardır gerçek gazeteciler sadece 'habercilik' yaptığı için tazminat ve ceza davaları ile yıldırılmak isteniyor, parmaklıklar ardına atılıyor.. Otosansür ve sansür basının damarlarında zehir gibi dolaşıyor. Türkiye özgür dünyadan giderek uzaklaşırken medya görevini yapamaz halde can çekişiyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın açıkladığı 18 Aralık tarihli veriye göre 145 gazeteci ve medya çalışanı tutuklu olarak cezaevinde bulunuyor.

Tutuklu Gazeteciler İle Dayanışma Platformu'nun verilerine göre de 23'ü imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü olmak üzere 207 medya çalışanı ve gazeteci cezaevinde bulunuyor. Bu veriler her gün artarak değişiyor. Ve biz dışardakiler içerdekilerden farksız adalet istiyor, gün sayıyoruz.

Kaygımız o ki gazeteciler 2018 yılında da yine hapis tehdidi altında görevini yapmaya çabalayacak. Bu tablo ne yazık ki bütün dünyada Türkiye’nin itibarını zedelemeye devam edecek. 10 Ocak mücadele günüdür. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak bu sorunların çözümünün öncelikli olduğunu kamouyonun dikkatine sunuyor, mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi haykırıyoruz.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az
Bu devirde böyle fırsat bir daha gelmez: Yerli Togg yeni kampanya ile döndü!
Yetişen alır! Toyota Corolla Cross Hibrit'te yarı yarıya indirim!
Beklenen fiyat belli oldu! Chery Tiggo4 Pro fiyat etiketi ortaya çıktı