100'den fazla dernek sehven kapatılmış: 'Özür diliyoruz, basına gidin'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan OHAL sürecinin ilk kanun hükmünde kararnamesi ile 1125 derneğin kapısına kilit vuruldu. KHK tedbiri kapsamında yer almamasına karşın derneklere bağlı iktisadi işletmeler de kapatıldı....

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan OHAL sürecinin ilk kanun hükmünde kararnamesi ile 1125 derneğin kapısına kilit vuruldu. KHK tedbiri kapsamında yer almamasına karşın derneklere bağlı iktisadi işletmeler de kapatıldı. Edinilen bilgiye göre, kapatılan derneklerin girdikleri ihaleler sonucu uyguladıkları sözleşmeler iptal edildi. Dernek yöneticilerinin, yine yönetici olan akrabalarının kredi kartları ve kredileri iptal edildi. Derneklere bağlı şirketlerin doğalgaz temimatlarına bile el konuldu.

100'DEN FAZLA DERNEK SEHVEN KAPATILMIŞ

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Ankara’da kapatılan derneklerin yöneticileri, cemaat ile bağlantısı olmadığını kanıtlamak için bakanlıkların kapılarını çaldı. Yaklaşık 1 hafta içinde Ankara’da 10’dan fazla, Türkiye genelinde ise 100’den fazla derneğin sehven kapatıldığı anlaşıldı. Derneklerin sehven kapatıldığına ilişkin yazının ve bir listenin Başbakanlık’a ağustos ayı başlarında gönderildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, liste yaklaşık 2 buçuk aydır, yeni bir kararnamenin çıkmasını bekliyor. Bakanlık yöneticilerinin haklarını arayan dernek yöneticilerine KHK’nin çıkmasını beklemleri gerektiği ifade ediliyor.

'ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI... DEVLET ADINA ÖZÜR DİLİYORUZ'

Bakanlık yöneticilerinin dernek yöneticilerine “Bizim de elimiz kolumuz bağlı. Devlet adına özür diliyoruz. Biz de yöneticilerimize baskı yaptığımızda, ''Neden bu kadar ısrar ediyorsunuz’ yanıtını alıyoruz. Birçoğumuz istifa mektubumuzu cebimizde taşıyoruz. Muhalefet partilerine gidin, basına gidin. Küçücük bir haber bile süreci başlatabilir'' dedikleri belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?