11 yıl sonra ilk buluşma! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşıyla bir araya geldi

Uzun süredir iplerin gerilmiş olduğu Türkiye-Mısır ilişkilerinde normalleşme adımları gelmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry'nin davetiyle bugün Mısır'ın yolunu tuttu. Böylelikle Çavuşoğlu, 11 yıl aradan sonrasında Türkiye'den Mısır'ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri daveti üstüne bugün Mısır'a gitti. Kapıda mevkidaşının sarılarak karşıladığı Çavuşoğlu, heyetiyle beraber ağırlandı. Çavuşoğlu, 11 yıl aradan sonrasında Türkiye'den Mısır'ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı oldu.

BASIN TOPLANTISI YAPACAKLAR

Görüşmeler sonrası Çavuşoğlu ve Şukri ortak basın toplantısı düzenleyecek. Çavuşoğlu, Kahire Türk Şehitliği'ni de ziyaret edecek.

DEPREM SONRASI YARDIM GÖNDERMİŞLERDİ

Bakan Shoukry, Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşinden, 27 Şubat'ta dayanışma ve taziyede bulunmak için Türkiye'yi ziyaret etmiş ve Bakan Çavuşoğlu ile görüşmüştü. Mısır ek olarak, Türkiye'ye depremzedeler için insani yardım göndermişti.

İKİLİ İLİŞKİLER NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRDİ

İki ülke arasındaki ilişkiler 8 senelik aradan sonrasında 2021 senesinde normalleşme sürecine girmiş, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir kurul, Mısır'a giderek istikşafi görüşmeleri başlatmıştı. Mısır heyetinin de bu kapsamda Türkiye'ye gelmesi ile yeni bir diyalog süreci başlatılmış ve ilerleyen süreçte karşılıklı olarak büyükelçilerin tekrardan atanması mevzusunda iyi niyetler ortaya konmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti