116 Suçtan aranan şahıs, başka şehirde adliye binasının önünde yakalandı

Konya'da 116 suçtan aranan Mustafa K., Adana'daki bir adliye binası önünde yakalandı. Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin kimliğini kontrol ettiklerinde dolandırıcılık, hırsızlık ve kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme gibi suçlarla arandığını tespit etti.

Konya'da 116 suçtan aranan Mustafa K., Adana'daki bir adliye binasının önünde yakalandı. Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği'ne bağlı polisler, Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki adliye otoparkında durumundan şüphelendikleri Mustafa K.'nin kimliğini kontrol etti.

Yapılan sorgulama sonucunda, Mustafa K.'nın "başkasına ait banka veya kredi kartlarını izinsiz kullanma," "bilişim sistemleri yoluyla dolandırıcılık," "hırsızlık" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" gibi 116 suçtan arandığı belirlendi. Bu tespit üzerine gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan Mustafa K., hakimlik kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, emniyet güçlerinin suçluların yakalanmasında gösterdiği titiz çalışmanın bir örneği olarak dikkat çekti. Adana'da yakalanması, kaçak durumundaki şahısların izlenebilirliğinin ve adli süreçlerin ne denli etkin yürütüldüğünün altını çizmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.