117 yaşındaki Hakkarili kadın Cumhuriyet'in ilânını anlattı: Günlerce halay çektik

117 yaşındaki Hakkarili Muteber Engindeniz, Cumhuriyet'in ilân ediliği günü anlattı. Engindeniz, günlerce halay çektiklerini söyledi.

29 Ekim 1923 Cumhuriyet’in ilan edildiği gün resmi belgelerdeki yaşıyla 19 yaşında olan Engindeniz, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Esendere beldesine bağlı Akçadam köyünde yaşayan  5 çocuğu, 36 torunu olan Muteber Engindeniz, Cumhuriyet'in ilan edildiği günü anlattı.

Duygularını Türkçe bilmediği için Kürtçe anlatan Engindeniz, 117 yaşında olmasına rağmen ev işleriyle uğraşıp torunlarıyla zaman geçiriyor.

Sputnik’te yer alan haberde Muteber Engindeniz o günleri şöyle anlatıyor:

Atatürk hepimizin babasıdır, onu çok seviyoruz. Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun. O olmasaydı bizler perişan olacaktık. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz hepimize mübarek olsun. Atatürk’ün sayesinde bizler aile olduk. Ev sahibi olduk. Toprak sahibi olduk. Şimdi de Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aşkla bu bayramı kutluyoruz. Cumhuriyet ilan edildiğinde çok mutlu olduk, günlerce halay çektik. Atatürk için alkışlar yaptık, şarkılar söyledik. O olmasaydı şimdi kim bilir nerelerde olacaktık.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı