12. Boğaziçi Film Festivali Belgesel Jürisi Açıklandı

Bu yıl 18-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 12. Boğaziçi Film Festivali'nde belgesel kategorisinde ödüller dağıtacak jüri üyeleri açıklandı. Jüri, belgesel yönetmenleri ve akademisyenlerden oluşuyor ve en iyi film ödülünü kazanan eserlere 50.000 TL ödül verilecek.

  1. Boğaziçi Film Festivali'nin belgesel kategorisinde yarışacak filmleri değerlendirecek jüri üyeleri duyuruldu. Festival, 18-25 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek ve sinemaseverlere dolu dolu bir hafta sunacak. Belgesel jürisi, TRT'nin tecrübeli yönetmeni ve yapımcısı Sevinç Yeşiltaş, Karadağ'ın ünlü sanat yönetmeni Vuk Perovic ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Cenk Demirkıran'dan oluşuyor.

Festival, hem ulusal hem de uluslararası belgesel yarışmalarıyla dikkat çekecek ve jüri tarafından belirlenen en iyi filme 50.000 TL ödül verilecek. Ayrıca jüri özel ödülü olarak 30.000 TL'lik bir başka ödül de sunulacak. Sevinç Yeşiltaş, uzun yıllar TRT’de kültür-sanat programlarına ve belgesellere imza atan bir isim olarak dikkat çekerken, Vuk Perovic de "CIRCLE" gibi belgesel sektörüne yönelik eğitim programlarıyla tanınıyor.

Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenirken, Türk Hava Yolları ve Turkcell gibi büyük sponsorlar da festivale destek veriyor. Bu yılki festival, Türkiye ve dünya sinemasından dikkat çekici belgesel yapımlarını izleyicilerle buluşturacak ve belgesel sinemasının gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.