'12 Eylül'de bile bu kadar gazeteci tutuklanmamıştı'

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, Meclis Genel Kurulunda yerinden söz alarak, OHAL döneminde tutuklanan gazeteciler, ODATV davası ve Ahmet Şık hakkında konuştu.12 Eylül darbe döneminde bile...

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, Meclis Genel Kurulunda yerinden söz alarak, OHAL döneminde tutuklanan gazeteciler, ODATV davası ve Ahmet Şık hakkında konuştu.

12 Eylül darbe döneminde bile 31 gazetecinin tutuklandığını belirten Erkek, 20 Temmuz sivil darbesi ile 150'ye yakın gazetecinin tutuklandığını ve Ahmet Şık'a yaşatılan insanlık dışı koşulları dile getirdi.

Erkek şöyle konuştu: 

20 Temmuz sivil darbesinden sonra 150'ye yakın gazeteci tutuklandı. 12 Eylül darbe döneminde tutuklanan gazeteci sayısı 31. 

Bugün İstanbul'da Odatv davası görülüyor. Odatv davasında Ahmet Şık, Soner Yalçın Ergenekon üyesi olmakla yargılanıyorlar. Aynı Ahmet Şık son dönemde FETÖ, PKK ve diğer tüm terör örgütleriyle ilişkilendirilerek tutuklandı ve şu anda cezaevinde mektup dahi yazamıyor, mektup dahi alamıyor dışarıdan. 15 Temmuz darbe girişimi başarıyla sonuçlansaydı darbecilerin ilk yapacağı işlerden biri Ahmet Şık'ı tutuklamak olacaktı. Maalesef bunu iktidar da başardı. 

Medya özgürlüğüne yönelik bu saldırılar derhâl son bulmalı çünkü Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Gazetecileri hapsedebilirsiniz ama haberleri hapsedemezsiniz; insanları hapsedebilirsiniz ama düşünceleri asla hapsedemezsiniz. 
 

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor