12 Yaşındaki çocuk asansörde dehşeti yaşadı

Karaman'da, 12 yaşındaki Z.Y., okul çıkışı asansörde elektrik kesintisi nedeniyle 2. katta mahsur kaldı. Yardım istemesiyle açılan kapıdan inmeye çalışırken dengesini kaybedip 8 metre yükseklikten asansör boşluğuna düştü.

Karaman’da, Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Yenikent Sitesi C Blok'ta saat 15.45 sularında korkutucu bir olay yaşandı. Okuldan çıkıp eve dönen 12 yaşındaki Z.Y., kardeşiyle birlikte yaşadıkları siteye geldi. Evinin bulunduğu kata çıkmak için asansöre binen küçük kız, o sırada yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle asansör 2. katta durdu.

Z.Y. ve kardeşi, asansörün kapısının açılmasını beklerken, site görevlilerine yardım çağrısında bulundular. Görevliler, asansörün kapısını açarak Z.Y.’ye inmeye çalışmasını söylediler. Ancak genç kız, asansörden inmeye çalışırken birden dengesini kaybetti. Düşmesiyle birlikte, yaklaşık 8 metre yükseklikten asansör boşluğuna düştü.

Olayı gören çevredeki vatandaşlar, hemen acil yardım ekiplerine haber verdi. Kısa süre içinde olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri intikal etti. İtfaiye ekipleri, Z.Y.’yi düşmüş olduğu asansör boşluğundan kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Küçük kız, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan Z.Y.’nin sağlık durumu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve yetkililer, asansörün güvenliği ile ilgili detayları incelemeye aldı. Hem aile hem de komşular, küçük kızın yaşadığı talihsiz olay nedeniyle büyük bir üzüntü içinde. Olay, site sakinleri arasında da endişe yaratarak güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi gerektiği yönünde tartışmalara yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.