13 çuval devlet sırrı avukatından evinden çıktı!

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takçı'nın Ankara'da gözaltına alınan ve Adana'ya getirilen avukatı...

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takçı'nın Ankara'da gözaltına alınan ve Adana'ya getirilen avukatı Alp Değer Tanrıverdi, evinde ele geçirilen devlet sırrı niteliğindeki 13 çuval evrak için "Onlar benim baktığım dosyanın belgeleri" dedi.

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki evinde gözaltına alınan Alp Değer Tanrıverdi, akşam saatlerinde Adana'ya getirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolüne getirilen Tanrıverdi, burada gazetecilerin 13 çuval evrakla ilgili sorusuna "Onlar benim baktığım dosyanın belgeleri. Ben savcıların avukatıyım. 2015/1 Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi'nin dosyası" diyerek cevap verdi. 

Ayrıca, KOM ekiplerinin FETÖ/PDY'nin Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki yapılanmasına yönelik gerçekleştirdiği 3'üncü dalga operasyonda Ankara ve Konya'da gözaltına alınan 2 öğretmen de Tanrıverdi ile birlikte sağlık kontrölünden geçirildi. Önceki gün gerçekleşen operasyonda 8 öğretmen gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı. Aranması bulunan öğretmenlerden S.K. Ankara'da, M.S.Ö. ise Konya'da gözaltına alınarak Adana'ya getirildi. Sağlık kontrolünün ardından Tanrıverdi ve şüpheli öğretmen sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor