13 Haziran 2024 akaryakıt fiyatları

Motorin fiyatları gece yarısından itibaren 1.34 TL zamlandı. İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.62 TL, benzin ise 40.26 TL. Güncel akaryakıt fiyatları döviz ve petrol fiyatlarıyla şekilleniyor.

Son zamanlarda Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını etkileyerek vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişiklikler, vatandaşların benzin ve motorin fiyatlarını sürekli takip etmelerine neden oluyor.

Şu anda motorin fiyatlarına gece yarısından itibaren 1 lira 34 kuruş zam yapıldı ve bu zam pompa fiyatlarına yansıdı.

Güncel akaryakıt fiyatlarına göre İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.62 lira iken benzinin litresi ise ortalama 40.26 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları Türkiye'de gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK paylarının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı üzerinden hesaplanıyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak CIF Akdeniz ürün tutarları ve günlük dolar kuru baz alınarak belirleniyor. Bu fiyat değişimlerine bağlı olarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı güncelleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.