13 Mart Güncel Altın Fiyatları?

Altın fiyatları, ABD'de enflasyon verisinin beklentileri aşmasıyla birlikte dalgalı bir seyir izledi. Ons altın hafif yükselirken, gram altın ve Dolar/TL'deki hareketler de fiyatları etkiledi.

Altın fiyatları, ABD'de enflasyon verisinin beklentileri aşmasıyla birlikte dalgalı bir seyir izledi. Ons altın hafif yükselirken, gram altın ve Dolar/TL'deki hareketler de fiyatları etkiledi. Piyasalar, enflasyondaki artışın yanı sıra Fed'in faiz indirimlerine yönelik beklentileri de değerlendiriyor.

Altın fiyatları, ABD enflasyon verisindeki düşüşle birlikte yeni güne nispeten sabit bir seviyede başladı. ABD'de enflasyon beklentilerin biraz üzerinde açıklandı, ancak Haziran ayında faiz indirimine ilişkin beklentilerde belirgin bir değişiklik olmadı.

Ons altın, günü %0,09 artışla 2.159 dolar seviyesinde başladı. Gram altın fiyatları ise ons altın ve Dolar/TL'deki gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösterdi ve 2.229 Türk Lirası civarında alıcı buldu. Çeyrek altın ise 3.730 liradan işlem gördü.

Dolar endeksi, başlıca altı para birimine karşı nispeten sabit bir seyir izleyerek 102.95 seviyesinde kaldı.

ABD'de enflasyon, yakıt ve barınma maliyetlerindeki artışlarla beklentilerin üzerinde %0,3 artış gösterdi. Ancak tüketici fiyatları yıllık bazda hafif bir yavaşlama göstererek %3,8 seviyesine geriledi.

ABD Hazine tahvillerinin getirileri, enflasyon verisinin ardından yükseldi. 2 yıllık tahvil getirisi 6,5 baz puan artarak %4,599'a yükseldi. 10 yıllık tahvil getirisi ise 5,1 baz puan artarak %4,155 seviyesine ulaştı.

Enflasyon verileri, Haziran ayında Fed'in faiz indirimlerine başlayacağı beklentilerini sınırlı ölçüde etkiledi. Analistler, bu yıl yapılacak toplam faiz indirimine olan etkisinin sınırlı olabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?
Elinde doları olanlar dikkat! Böylesi görülmedi: Türkiye'ye adeta dolar yağıyor!
Altın sahipleri sakın paniklemeyin, kötü haber var!
Tarım Bakanlığı 2024 yılı yaş çay alım fiyatını açıkladı
Yapılmayacağı söylenen asgari ücret zammı için tarih verildi. Ünlü SGK uzmanı açıkladı!