13 Şubat hava tahminleri

Hava durumu tahminlerine ilişkin araştırmalar gün geçtikçe artıyor. İnsanlar, yaşadıkları şehirlerdeki hava durumu ve yağmur olasılığı hakkında bilgi edinmek için çaba gösteriyorlar. Ancak, yarın için hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz bölgeleri ile Ankara, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Eskişehir çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Marmara'nın batı kesimleri, Kıyı Ege bölgesi ile Antalya ve Isparta çevresinde ve Burdur'un doğu kesimlerinde yoğun yağışlar bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde ise yer yer pus ve sis oluşumu öngörülüyor. Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerinden hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği, ancak Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde güneyden yer yer güçlü (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor. Ayrıca, Kıyı Ege'de zaman zaman fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde Değişiklik: Yeni Kurallar ve Şartlar
Antalya ve Çanakkale'de Organize Suç Örgütü Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında
İstanbul Havalimanı'nda Kargo Uçağı Acil İniş Yaptı: Facia Önlenerek Uçak Kurtarıldı
Takipçi Kazanmak Adına İnsanların Canına Kastetti!