13 yaşında evlenen Perihan Savaş yaşadıklarını anlattı!

Perihan Savaş, katıldığı Empati programında 13 yaşında evlendiğini açıkladı. Tutucu bir ailede büyüyen Savaş, annesinin baskısından kurtulmak için bu kararı aldığını belirtti. Meslek hayatının kendisini nasıl etkilediğini anlatan Savaş, tiyatro tutkusunun evliliği bitirdiğini vurguladı.

Türk sinemasının önemli isimlerinden Perihan Savaş, katıldığı bir programda 13 yaşında evlendiğini ve o dönem yaşadıklarını anlattı. Savaş, NTV'de yayınlanan Empati programında Ahmet Mümtaz Taylan’ın konuğu oldu.

Meslek hayatı hakkında düşüncelerini paylaşan Savaş, "Çalıştığım süre boyunca kendimi taze hissediyorum. Çalışmadığım zaman ise çöküyorum. Bazen 'bir süre çalışmayayım' diyorum, ama bu en fazla 10 gün sürüyor" dedi.

Ailesiyle ilgili olarak, "Babam diş hekimiydi, annem ise oldukça tutucu bir kadındı. Hiçbir şeye izin vermezdi ve peşimi hiç bırakmazdı" ifadelerini kullandı. Anneden çekindiğini belirten ünlü oyuncu, "Çukur" dizisindeki "Sultan" karakterinin yaratımında annesinden esinlendiğini de ekledi.

Savaş, 13 yaşında evlendirilme nedenini şu sözlerle açıkladı: "Ziya askeri okulda okuyordu ve bu okulu istemiyordu. Okuldan çıkabilmek için evlenmesi gerekiyordu. Amcamlar benim oyuncu olmamdan korkuyordu ve beni istemeye geldiler. Babamın beni desteklediğini düşündükleri için onunla bir yıl konuşmadılar. İzin almak için mahkemeye bile gittik. Annemin baskısından kurtulmak için 'evet' dedim."

Savaş, evliliği hakkında "Ayrı ayrı evlerde kaldık, Allah'tan... Bana 'tiyatrodan ayrılacaksın' dediklerinde, zaten evlilik de kafamda bitti" şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.