130 Bin nüfuslu kente 11 bin kapasiteli külliye

Belediye tarafından projelendirilen ve Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin işbirliği ile yapımı devam eden külliyenin cami yapısında, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerindeki mimari özellikleri taşıyan 88 metre yüksekliğe...

Belediye tarafından projelendirilen ve Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin işbirliği ile yapımı devam eden külliyenin cami yapısında, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerindeki mimari özellikleri taşıyan 88 metre yüksekliğe sahip 4 minare ve her minarede 3 er adet şerefe bulunuyor.

DHA’dan Sinan Korkmazer’in haberine göre, 50 metre yüksekliğe sahip ana kubbenin yanı sıra, çevresinde de 28 normal kubbe yer alıyor. Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde 3 kattan oluşan ve açık ve kapalı mekanlarıyla 11 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camii, gasilhane, gusülhane, morg, kadın ve erkek taziye evi, 500 kişilik konferans salonu, Alimler misafirhanesi ve kütüphane ile dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatılarında yer alacağı Nevşehir Külliyesinde, 4 asansör yer alacak.

2015 yılı verilerine göre Nevşehir'in 130 Bin kişilik bir nüfusa sahip.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti