136 yıl sonra Karındeşen Jack'in dosyası ortaya çıktı

İngiltere'de 1888 tarihinde işlemiş olduğu cinayetlerle tanınan ve "Karındeşen Jack" olarak bilinen seri katilin polis dosyası açıklandı. Bu dosyayı 136 yıl sonra açıklayan kişi ise o dönemin dedektiflerinden birinin torunu oldu.

İngiltere'de 1888'de altı kadını öldüren seri katil Karındeşen Jack'in polis dosyası, o dönemin dedektiflerinden Joseph Henry Helson'ın torunu tarafından kamuya açıklandı.

Dosyada, Karındeşen Jack olduğundan şüphelenilen kişilerin fotoğrafları, kartpostal kopyaları, Jack'in dedektiflere yazdığı övgü mektubunun bir kopyası ve bir kurbanın cesedinin fotoğrafları bulunuyor.

Helson ailesinde kuşaktan kuşağa geçen dosya, dedektif Helson’un torunu tarafından İngiltere merkezli müzayede evi Whitton & Laing'de 22 Mart'ta açık artırmaya çıkarılacak.

KARINDEŞEN JACK KİMDİR?

1888 yılında, genellikle Londra'daki Whitechapel semti ve çevresinde faaliyet gösteren, kimliği belirlenememiş bir seri katil için kullanılan genel bir isimdir. Karındeşen Jack adı, bir kişi tarafından gönderilen ve medya tarafından yayılan bir mektuba dayanmaktadır. Ancak bu mektubun çoğunlukla bir şaka olduğu düşünülmüş ve gazeteciler tarafından hikayenin ilgisini arttırmak amacıyla yazılmış olabileceği öne sürülmüştür. Cinayet dosyalarında ve o döneme ait gazete kaynaklarında bu seri katil genellikle "Whitechapel Katili" veya "Deri Önlük" olarak anılmıştır.

Karındeşen Jack'in yöntemleri son derece vahşi idi. Kurbanlarını önce boğarak etkisiz hale getirir, ardından boğazlarını kulaklarına kadar keserdi. Kurbanların çoğunun karnı ve cinsel organları oyulmuş, bazı organlar alınmış, bazen de burun ve/veya kulakları kesilmiştir. Jack, kurbanlarını bacakları açık ve dizleri karınlarına çekilmiş bir şekilde terk etmeyi tercih ederdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti
Gazze'deki Refah Sınır Kapısı İçin İsrail'in Yeni Girişimi: Mısır'a Teklif Sunuldu
Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı