144 Megapiksel çözünürlüğünde sensör geliştirdi

IEDM 2019 konferansında sahne alan Samsung, 14nm FinFET sürecine dayanan 144 Megapiksel çözünürlüğünde görüntü sensörünü vaat eden yeni

Bildiğiniz gibi nanometre teknolojileri hakkında konuştuğumuzda genellikle en son yonga seti üzerine oluyordu. Ancak, Samsung bu tabuları bugün yıktı. IEDM 2019 konferansında sahne alan Samsung, 14nm FinFET sürecine dayanan 144 Megapiksel çözünürlüğünde görüntü sensörünü vaat eden yeni teknolojisini duyurdu.

7 nm FinFET teknolojisinin yaygınlaştığı bugünlerde 14nm FinFET ile sensör geliştirmek oldukça ses getirecek gibi görünüyor. Yonga setlerinde asıl zorluk; görüntü sensörlerinin göreceli olarak yüksek bir voltajda (2V ve üstü) çalışması ve tüm yonga seti tasarımcılarının mümkün olan en düşük voltajı hedeflemesidir. Samsung’un araştırmacılarına göre; 14nm FinFET teknolojisi, 10 FPS’de görüntü yakalarken 144 Megapiksel sensörde güç tüketiminde yüzde 42 azalma sağlayacak.

Ayrıca 30-120 FPS’de (video kaydetme) 12 Megapiksellik için güç tasarrufu ise yüzde 37’ye kadar çıkacak. Şimdilik bu teknolojinin hangi modellerde kullanılacağı bilinmiyor. Muhtemelen alım gücü düşük ülkelerde satışa sunulacak olan giriş-orta segment telefonlarda 144 MP çözünürlüklü görüntü teknolojisini 2020 yılı içerisinde göreceğiz.

Samsung’un 14nm ile hem düşük güç tüketimi sunması hem de görüntü teknolojisinde bu denli yol alması oldukça başarılı. Eğer bu proje tahmin edildiği gibi sonuç verirse, giriş seviyesinde 144 MP çözünürlüğünde kameraya sahip telefonları görebiliriz. Bu da Samsung’un özellikle Çin pazarındaki elini güçlendirmesine yarayacaktır.

Huawei nova 5T inceleme. Toplamda 5 kamera!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!