15 Temmuz'daki telefon trafiği: Dişli Akın Öztürk'ü 7 kez aramış

15 Temmuz darbe girişiminin 2571 sayfalık ana iddianamesinden ayrıntılar gelmeye devam ediyor. İddianameye, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı derdest eden ekibin içinde yer alan cuntacı general Mehmet Dişli'nin telefon trafiği de...

15 Temmuz darbe girişiminin 2571 sayfalık ana iddianamesinden ayrıntılar gelmeye devam ediyor. İddianameye, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı derdest eden ekibin içinde yer alan cuntacı general Mehmet Dişli'nin telefon trafiği de girdi.

Dişli, darbe girişimi başladıktan sonra ilk görüşmesini saat 20.35'te Genelkurmay Özel Kalem Müdürü Başdanışmanı Orhan Yıkılkan ile gerçekleştirdi. Dişli, Yıkılkan ile 16 Temmuz günü saat 09.56'ya kadar 12 kez konuştu. Dişli, gece boyunca Kurmay Albay Doğan Öztürk, Akar'ın emir subayı Levent Türkkan ve Özel Kalem Müdürü Ramazan Gözel ve Yaşar Güler'in eski Özel Sekreteri Bünyamin Tuner ile görüştü.

Dişli'nin, iddiaya göre Hulusi Akar'ın ikna olmaması üzerine Genelkurmay Başkanı yapılmak istenen eski Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Akın Öztürk ile iki farklı numaradan 11.57 ile 15.38 saatleri arasında toplam 7 kez görüştüğü belirlendi. Dişli ile Öztürk'ün emir astsubayı İsmail Keskin arasında da aynı saatler arasında toplam 15 kez görüşme yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!