"15 Temmuz'un Çanakkale Savaşı'na benzetilmesi ayıptır"

Ortaylı, Habertürk TV'de Oylum Talu'nun sorularını yanıtlayan İlber Ortaylı, 15 Temmuz darbe girişimi ile Çanakkale Savaşı'nın birbirine benzetilmesi için "Estağfurullah. Ne ayıp şey. Olur mu? Olmaz. Bizde maalesef abartmaya...

Ortaylı, Habertürk TV'de Oylum Talu'nun sorularını yanıtlayan İlber Ortaylı, 15 Temmuz darbe girişimi ile Çanakkale Savaşı'nın birbirine benzetilmesi için "Estağfurullah. Ne ayıp şey. Olur mu? Olmaz. Bizde maalesef abartmaya meraklılar" değerlendirmesinde bulundu.

"15 Temmuz darbe girişimini Kemalist subaylar yaptı" iddiasına değinen Ortaylı, 'Kemalist subayları tanıdığını' söylerken, şunları ifade etti:

"70 yaşındayım. Ve ömrümün büyük bir kısmında tanıdım. Üsteğmeninden de sınıf arkadaşlarımızdan da. Bizim Mülkiye'den general bile çıktı. Haşmet General bile çıktı. Mülkiye'yi bitirdi tümgenerallikten emekli oldu. Yani hiç benziyor mu acaba Kemalist subaya yakalananlar. Böyle yaygın suratlı bir pilot aklına gelebiliyor mu mesela. Bu atılıyor, bir takım şeyler söyleniyor, gerçekle ilgilisi olmayan. Ya uyduruyorlar ya da hakikaten yanlış bilgi alıyorlar. Hepsinin tahlil edilip çürütülmesi lazım. Öyle kendi kendine ortada bağırarak bu işi ikna edemezsin."

Sunucu Oylum Talu'nun '15 Temmuz'un Çanakkale Savaşı'na benzetildiğini' söylemesi üzerine Ortaylı şu ifadeleri kullandı:

"Estağfurullah. Ne ayıp şey. Olur mu? Olmaz. Bu çok önemli bir şey Türkiye'nin demokrasisi için fakat Çanakkale başka bir şey. Hepsinin yerini bilirsen, hepsini yerine koyarsan o zaman değişir tarihe bakışın. Bizde maalesef abartmaya meraklılar. O lafı eden efendi hazretleri biliyorsun. Yunanistan alsa daha iyi olurmuş dedi. Ne Yunanistan'ı biliyor ne Yunan tarihini biliyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!