15 yaş üzeri araç sahipleri dikkat! O karar yeniden yürürlüğe giriyor!

2019 yılında sona eren hurda teşvikinin yeniden devreye alınması gerektiğini vurgulayan Palandöken, bu uygulamanın ekonomiyi canlandırmaya ve sanayide teşvik ve geri dönüşümü artırmaya yönelik ekonomik fayda sağladığını dile getirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir duyuru yaptı. Palandöken, araçların yaşına yönelik teşvik programlarının yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda bakanlığa talepte bulunduklarını ifade etti.

TEKRAR GÜNDEME GELECEK

Geçmişte Türkiye'de uygulanan hurda teşvik programının tekrar gündeme gelmesi araç sahiplerini sevindirdi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, planlanan programın çerçevesinde kişilere 15.000 TL'lik teşvik sağlanabileceğini belirtti. Eskimiş ve çevre kirliliği yaratan araçların lisanslı geri dönüşüm tesislerine götürülmesinin ekonomiye katkı sağlayacağını vurgulayan Palandöken, bu teşviklerin genel olarak ekonomiyi canlandırmaya yönelik olduğunu açıkladı.

Palandöken, döviz kurlarındaki artışın etkilerinden bahsederek, sıfır araç fiyatlarının ve vergisiz araç fiyatlarının artış gösterdiğini ifade etti. Araç fiyatlarının önemli ölçüde arttığını belirten Palandöken, bu durumda vatandaşların ikinci el ve yaşlı araçlara yönelme eğiliminde olduğunu kaydetti.

Türkiye'de yaklaşık 26 milyon aracın 15 yaş ve üzerinde olduğuna dikkat çeken Palandöken, bu araçların çevresel etkilere neden olduğunu vurguladı. Araçlarını hurdaya veren kişilere çeşitli avantajlar sağlanması gerektiğini belirten Palandöken, vergi borcu olan ve trafik cezaları bulunan kişilere özel imtiyazlar sunulabileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ünlü oyuncu kendisinden 33 yaş küçük eşiyle podyumda!
Emeklilik Hayalleri Gerçek Oluyor! SGK'dan Milyonlara Ücretsiz Prim Desteği!
Kredi Kartına Şok Hamle! O Karar Sonrası Kimsenin Eli Kredi Kartına Gitmeyecek
Zeytinyağı Krizi: TARİŞ Ortak Olmayan Üreticilerden de Destek Bekliyor!
Üsküdar'da Emekliye Şantaj İddiasıyla Korkunç Kaçırma Olayı