15 yaşından büyük aracı olanlar için müjde! Bakanlık harekete geçti

Milyonlarca araç sahibini memnun edecek bir gelişme yaşandı! Araçların yaşlarına göre çeşitli teşvik programlarının tekrar devreye alınması konusu gündeme taşındı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç sahiplerini ilgilendiren bir teşvik programının yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle 2019'da sona eren hurda teşvikinin yeniden devreye alınması gerektiğini belirtti ve bu talebini ilgili bakanlığa iletti.

Hurda teşvikleri, ekonomik canlanmayı sağlamak ve geri dönüşümü teşvik etmek için önemli bir araç olarak görülüyor. Palandöken, eski araçlarını hurdaya ayıran vatandaşlara teşvik verilmesini savunuyor. Çevreye zarar veren eski araçların lisanslı geri dönüşüm tesislerine teslim edilerek ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, döviz kurlarının etkisiyle sıfır araç fiyatlarının yükselmesi nedeniyle vatandaşların eski araç kullanmaya yöneldiğini belirtti. Türkiye'de 15 yaş ve üzerinde 26 milyon araç bulunduğunu ve bu araçların çevreye olumsuz etkileri olduğunu açıkladı.

Ayrıca, araçlarını hurdaya veren vatandaşlara vergi borçları ve trafik cezalarının silinmesi gibi avantajlar sunulması gerektiğini savundu. Hurda ve eski araçların çevreye ve insan sağlığına zarar verdiğini, bu nedenle çevre dostu araçların teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.