15 yıl sonra tekrar hayata döndü

Normalde bilinci 1 yıldan fazla bir süre kayıp bir hastanın tekrar hayata döndürülmesinin olanaklı olmadığı durumda Fransız bilim insanları 15 yıl komada kalan bir hastanın beyninde uyanma belirtileri yakalayabildi. Current Biology...

Normalde bilinci 1 yıldan fazla bir süre kayıp bir hastanın tekrar hayata döndürülmesinin olanaklı olmadığı durumda Fransız bilim insanları 15 yıl komada kalan bir hastanın beyninde uyanma belirtileri yakalayabildi. 

Current Biology dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, doktorlar hastanın göğsüne yerleştirdikleri bir vagus siniri stimülatörü yardımıyla,15 yıl komada kalan hastanın beyninde uyanma belirtileri yakalayabildi.
Hastanın artık objeleri gözleriyle takip edebildiği, başını çevirebildiği ve kendisine yaklaşıldığında gözlerini açabildiği söylendi.

Lyon’daki Bilişsel Bilim Enstitüsü’nden Angela Serigu “Vagus sinirinde yapılan elektrikli simülasyonlar sayesinde hastanın durumunda gelişme kaydedebildik ve her şeyin bitmiş gibi görünürken onu kendi dünyamıza döndürebildik. Beyin, en kritik anlarda dahi yeni bağlantılar oluşturma ve kendisini tamir edebilme becerisine sahip'' diye açıklamada bulundu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: Çeyrek altını alan gelin belli oldu!