150 Yıllık beyaz eşya devi iflas bayrağını çekti: Çalışanlar işsizler ordusuna katılıyor!

Almanya'nın 150 yıllık soğutucu ve satış tezgahları üreticisi Schrutka-Peukert, iflasını duyurdu. Sipariş alamaması nedeniyle mali kriz yaşayan şirket, çalışanlarının işten çıkarılacağını bildirdi.

Almanya’nın köklü firmalarından Schrutka-Peukert, 150 yıllık geçmişine rağmen iflas başvurusunda bulundu. Şirket, artan maliyetler ve siparişlerin durması nedeniyle zor günler yaşıyor. Bavyera’da soğutucu ve satış tezgahları üreten firmanın ana müşterileri fırıncılar ve kasaplardı. Ancak şirketin geleceği artık belirsiz.

Bayreuth Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, firmanın müdürü Steffen Cyris, iflasın kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Sipariş alamıyoruz" dedi. İflas öncesi yoğun çaba sarf ettiklerini, ancak bu çabaların sonuçsuz kaldığını ifade etti.

Schrutka-Peukert’in müdürü Steffen Cyris, yaşanan ekonomik sıkıntıların genel durgunlukla bağlantılı olduğunu vurguladı. Almanya’daki enflasyonun artışı, tüketicilerin indirim mağazalarına yönelmesine ve geleneksel işletmelerin müşteri kaybetmesine yol açtı. Ayrıca pandemi ve Ukrayna savaşı, enerji maliyetlerini artırarak durumu daha da zorlaştırdı.

Şirketin 80 çalışanı bulunuyor ve çoğu 40 yıldan fazla süredir burada çalışıyor. İflas haberi sonrası çalışanlar büyük bir endişe yaşadı. Cyris, "Artık bir çıkış yolu göremiyoruz" dedi. Ancak şirketi yeniden ayağa kaldırmak için mücadele edeceklerini belirtti. Çalışanların maaşlarının şu an için güvende olduğu, IG-Metall sendikasının da iş güvencesi konusunda destek teklif ettiği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.