150 Yıllık İkonik Firma İflas Bayrağını Çekti!

Almanya’da artan ekonomik zorluklar, köklü işletmeleri tehdit ediyor. 150 yıldır sektörde olan ünlü Schrutka-Peukert firması iflas ettiğini açıkladı. Bu gelişme, birçok çalışan ve müşteri için belirsizlik yarattı. İşte tüm detaylar...

1871 yılında Almanya’nın Bavyera bölgesinde kurulan Schrutka-Peukert firması, siparişlerin durmasıyla birlikte iflas sürecine girdi. Şirket, Bayreuth Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulundu. Firmanın müdürü Steffen Cyris, yaşanan zor durumla ilgili "Artık sipariş alamıyoruz" diyerek iflasın kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Ekonomik durgunluk, artan enflasyon ve tüketicilerin indirim mağazalarına yönelmesi gibi faktörlerin, firmanın iflasına sebep olduğunu ifade etti.

PANDEMI VE ENERJI MALIYETLERI ETKILI OLDU

Cyris, pandeminin ardından artan enerji maliyetlerinin de şirketi olumsuz etkilediğini belirtti. İflas sürecini durdurmak için yoğun çaba sarf ettiklerini ancak bu önlemlerin yetersiz kaldığını dile getirdi. Cyris, firmanın yakın gelecekte gelir elde etmesinin mümkün görünmediğini ve şirketin geleceğinin belirsiz olduğunu vurguladı.

Şirketin iflası, 80 çalışanının iş durumunu belirsizliğe sürüklerken, çalışanlar ve müşteriler de bu olumsuz süreçten etkilendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.