150'nci gün: Ne suç var, ne delil...

Cumhuriyet gazetesinin; haberleri, yazıları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklu 11 yazar, çizer, muhabir ve yöneticisi tutuldukları Silivri Cezaevi’nde bir dizi hak ihlaline maruz bırakılıyor. Cezaevinde 8 metrelik havalandırma...

Cumhuriyet gazetesinin; haberleri, yazıları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklu 11 yazar, çizer, muhabir ve yöneticisi tutuldukları Silivri Cezaevi’nde bir dizi hak ihlaline maruz bırakılıyor. Cezaevinde 8 metrelik havalandırma duvarlarının üzeri jiletli tellerle örülü. Dışarıyla tek bağlantı olan mektup hakkı ise keyfi genelgelerle engellenmiş durumda.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Murat İnam’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Kitap Eki yönetmeni Turhan Günay, yayın danışmanı ve yazar Kadri Gürsel, okur temsilcisi Güray Öz, çizer Musa Kart, yazar Hakan Kara, avukatlar Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör ile yönetici Önder Çelik 5 aydır tutuklu bulunuyor.

Bu isimlerin Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK/ KCK örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediğini iddia eden savcı İnam, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde bir ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 67 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?
'Halkı aptal yerine mi koyuyorsunuz?'