155 BBC Çalışanı İşten Çıkarıldı, Ünlü Programlar Kapanıyor

BBC, 700 milyon sterlinlik yıllık tasarruf hedefi doğrultusunda 155 çalışanını işten çıkardı. Ünlü program Hard Talk yayından kaldırılırken, bazı birimler de kapatıldı. Tasarruf tedbirlerinin haber bütçesinde yüzde 4'lük bir kesinti yaratması bekleniyor.

İngiltere'nin kamu yayıncısı BBC, 24 milyon sterlinlik tasarruf amacıyla 150'nin üzerinde çalışanını işten çıkarma kararı aldı ve bazı programları yayından kaldırdı. BBC'nin kendi haberine göre, bu karar, yıllık 700 milyon sterlinlik (yaklaşık 31 milyar lira) tasarruf hedefinin bir parçası olarak hayata geçirildi.

İşten çıkarılan 155 kişinin 25'i teknik personel olarak belirtilirken, ünlü Hard Talk programı gibi bazı uzun soluklu yayınlar da bu karar doğrultusunda sonlandırıldı. Özellikle haber bütçesindeki tasarrufların, yıllık yaklaşık 24 milyon sterlin (yaklaşık 1,1 milyar lira) tutarında olacağı ve bu kesintinin haber bütçesinin yüzde 4'üne karşılık geleceği belirtildi.

ÜNLÜ PROGRAM HARD TALK KALDIRILDI


27 yıldır yayınlanan ve dünya çapında ilgiyle takip edilen Hard Talk programı, BBC’nin aldığı kararlar kapsamında yayından kaldırıldı. Ayrıca BBC Radio 5'teki gece programı, yerel ve ulusal radyo çalışanlarına devredildi. Bunun yanı sıra, Asya Haber Ağı biriminin de kapatıldığı açıklandı.

YENİ POZİSYONLAR AÇILIYOR


BBC, bazı birimlerini kapatırken, farklı ülkelerde çalışan sayısını artırmayı planlıyor. Bu kapsamda Sidney'de yeni pozisyonlar açılacağı, Londra'daki bazı pozisyonların ise azaltılacağı ifade edildi.

BBC News Üst Yöneticisi Deborah Turness, tasarruf tedbirlerine rağmen, BBC'nin rakiplerine kıyasla hâlâ iyi kaynaklara sahip olmaya devam edeceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.