Yandaş medya yalan söyledi, Erdoğan kadınları hedef aldı!

Adana'da konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart yürüyüşünde saldırıya uğrayan kadınların ezanı ıslıkladığı iddiasını miting kürsüsünde kullandı.

Adana'da konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart yürüyüşünde saldırıya uğrayan kadınların ezanı ıslıkladığı iddiasını miting kürsüsünde kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Adana'da düzenlediği seçim mitingine katıldı. Erdoğan, 8 Mart gece yürüyüşü sırasında polis saldırısını protesto eden kadınların protestosunu çarpıtarak yansıtan iktidar medyasının oyununu sürdürdü, kadınları hedef gösterdi.

'EZANA TAHAMMÜLÜ OLMAYANLARA KARŞI SEÇİME GİRİYORUZ'

İktidara yakın medyanın 8 Mart'ta İstiklal Caddesi'ndeki Gece Yürüyüşü'nde ezanın ıslıklandığı iddiasını dile getiren Erdoğan, "Bu bayrağa, ezana tahammülü olmayanlara karşı bir ittifakla seçime giriyoruz. Güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup Ezan-ı Muhammediyeye terbiyesizlik ettiler. Biz gönüller kazanmak için çalıştığımızı söylüyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak istiklalimize istikbalimize saldırıyor. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır. Bunlar hiç İstiklal Marşı'mızı okumamışlar. Bu ülkede vatan, millet, bayrak, ezan düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak bizim boynumuzun borcudur. 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da çocuklarımızın da yüzüne bakamayız. 31 Mart'ta milletimiz bunlara hak ettiği dersi verecektir" dedi.

NE OLMUŞTU?

8 Mart'ta İstiklal Caddesi'ndeki Gece Yürüyüşü'ne polis saldırısı gerçekleşmiş, kadınların polisi protestosu sırasında ezanın başlaması üzerine iktidar medyası haberi "Kadınlar ezanı protesto etti" şeklinde vermişti.

ADANA'DA YEREL SEÇİMLER

AKP, Adana Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde aday çıkarmayarak MHP'nin adayı Hüseyin Sözlü'yü destekliyor. CHP'nin adayı ise Zeydan Karalar. Aday çıkarmayan İyi Parti ve HDP de Karalar'ı destekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı