17 yıl boyunca karanlıkta kaldılar! 2 ayı tutsaklıktan kurtarıldı

Vietnam'da 17 yıl boyunca karanlıkta tutsak kalan 2 ayı tutsaklıktan kurtarıldı.

Vietnam'da bir bodrumda yaklaşık 17 senedir karanlıkta mahsur bırakılan ve safra çıkarılmasına maruz kalan iki ayı kurtarıldı.

Vietnam'ın Son La şehrinde Vietnam’da kâr amacı gütmeyen ‘Four Paw’ kuruluşundan bir grup gönüllü, bir giyim mağazasının bodrum katında yaklaşık 17 senedir karanlıkta mahsur bırakılan ve safra çıkarılmasına maruz kalan iki ayıyı kurtardı. Biri erkek biri dişi olan Mo ve Xuan isimli ayıların safra çıkarılması işlemine maruz kaldıklarında yapay ışık gördükleri ifade edildi. Gönüllü çalışanlar söz konusu bodrum katın nadiren havalandırıldığını ve hayvanların tutulduğu kafeslerin paslı ve kirli olduğunu bildirdi.

Sadece çürümüş sebze verilmiş

Öte yandan Mo ve Xuan’a sadece çürümüş sebze verildiği, ayıların kafesleri ısırmaya çalıştıkları için dişlerini kaybettikleri ve safra çıkarılmasından kaynaklı safra kesesi problemleri olduğu ifade edildi. Ayrıca yetkililer, erkek ayı Xuan’ın yavru olduğu zamandan beri orada bulunduğunu ancak Mo’nun ne kadar süredir Xuan ile birlikte olduğunun bilinmediğini ifade etti. Kurtarılan ayıların Ninh Binh şehrindeki barınağa götürüldüğü belirtildi.

Asya'da çok değerli

Asya tıbbında önemi yüksek olan ayı safrasının safra kesesinden çıkarılarak elde edildiği, bu sıvının avcılar tarafından rağbet gördüğü ifade edildi. Fakat geçmiş yıllarda bu sıvının çoğunlukla ufak kafeslerde tutsak edilen ayılardan elde edildiği bilgisi paylaşıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde