17 Yıldır Bekleyen Araçlar: Yediemin Otoparkları Ne Olacak?

Tüm Yediemin İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ethem Gülşan, haczi kalkmış araçların satışında hâlâ bir gelişme yaşanmadığını belirterek, “Bu arabalar benimle mezara kadar gidecek mi?” diyerek duruma dikkat çekti.

Tüm Yediemin İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Kayseri Yediemin Otopark İşletmecileri Dernek Başkanı Ethem Gülşan, yediemin otoparklarında haczi kalkmış araçların satışında hâlâ bir gelişme olmadığını belirtti. Gülşan, "Bu arabalar benimle mezara kadar gidecek mi? Amacımız ekonomik değirmenin dönmesi. Neden frene bastılar?" dedi.

UZUN YILLAR BEKLEYEN ARAÇLAR

Geçen yıl haczi kalkmış ancak halen yediemin otoparklarında bekleyen araçların satışa çıkarılmasının önünün açılmasına rağmen, son durumda bir ilerleme kaydedilemedi. Ethem Gülşan, "Burada 17 yıldır duran araç var. Diğer meslektaşlarımın otoparklarında ise 35 yıla yakındır duran araçlar var. Bu kadar uzun yıllar bekleyen araçların durumunu düşünün. Otoparkımda şu anda 250 tane araç var" ifadelerini kullandı. Yargı Paketi ile ilgili yapılan yasal değişikliklerin yetersizliğine dikkat çeken Gülşan, "Bakanımız '700 bin araç tasfiye olacak' dediğinde Türkiye genelinde yalnızca 15 bin civarında tasfiye gerçekleşti. Dağ fare doğurdu" dedi.

DEVLET DESTEĞİ VE SORUNLAR

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve diğer yetkililere teşekkür eden Gülşan, "İstenirse oluyormuş ama tekrar gittiğimizde 'yetkim yok' diyen insanlarla karşılaşıyoruz. Bu emekler neden zayi oluyor? İşletmeci olarak giderim, maliyetim, ödemem var. Benim de sorumlu olduğum alanlar var" dedi.

EKONOMİK DÖNGÜNÜN ÖNEMİ

Gülşan, "İcra İflas Kanunu'nun 106., 110. maddelerini kaldırın. Bu arabalar 1 sene içerisinde ne yıpranır ne de çürür. 17 yıldır duran bir arabanın kime ne faydası var? Otoparkımda 2010 yılından beri duran bir tanker var. Devlet olmazsa ben olmam" ifadelerini kullanarak devletin rolünün altını çizdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, "Yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduk" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.