18 Günlük Arama Sonrası Kayıp Rojin’den Acı Haber Geldi

18 gündür kayıp olan Van YYÜ öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedeni Van Gölü sahilinde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada genç kızın acı kaybını duyurarak ailesine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diledi.

Van'da 27 Eylül'den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in (21) cansız bedeni, Van Gölü'nün Mollakasım Köyü sahilinde bulundu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin, 25 Eylül’de yurda yerleşmiş, iki gün sonra yurttan ayrılarak sahil kenarına gitmişti. Güvenlik kameralarına takılan görüntülerde, genç kızın sahile gitmek için yola çıktığı ve o sırada telefonla ilgilendiği görülmüştü.

ARAMALAR 18 GÜN SÜRDÜ

Aramaların 13'üncü gününde Van Gölü kıyısında Rojin’e ait başörtüsü bulunmuş, ardından geniş kapsamlı arama çalışmaları başlatılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin katıldığı çalışmalarda maalesef genç kızdan kötü haber geldi. Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi sahilinde bir ceset bulunduğuna dair ihbar alınması üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, cesedin 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’e ait olduğunu tespit etti.

İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rojin Kabaiş kızımızın cansız bedeni Van Gölü Mollakasım Köyü sahilinde bulundu. Allah’tan rahmet, ailesine ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

GENÇ KIZIN HAYALLERİ YARIM KALDI

Rojin Kabaiş, Diyarbakır’dan Van’a yeni bir hayata başlamak için gelmiş, üniversite kaydını yaptıktan sonra yurda yerleşmişti. Kısa sürede kaybolan genç kız için ailesi ve yakınları büyük umutlarla beklerken, 18 gün sonra gelen bu acı haber herkesin yüreğini burktu. Olayın kesin nedeni ise yapılacak otopsi sonrası netleşecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.