18 yaşındaki T.D. tutuklandı! Müstehcen içerik skandalının detayları neler?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Discord platformunda müstehcen içerik yayımlayan M.E.Ö. tutuklandı. Olayla bağlantılı başka gözaltılar da gerçekleşti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, Discord platformunda müstehcen içerikli paylaşımlar ve kurgu video yayınları yapan "HAHA" rumuzlu kanalın yöneticisi M.E.Ö. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Konya'da gözaltına alınan M.E.Ö., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesini vermek üzere savcılığa sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK

Savcılık sorgusunun ardından, M.E.Ö. tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüpheli, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" ve "yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçlamalarıyla tutuklandı. Bu durum, sosyal medyada yapılan zararlı paylaşımlar ve dezenformasyon faaliyetlerine karşı yürütülen sıkı takiplerin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

SİBER TEHDİTİN AYDINLATILMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim'de yaptığı açıklamada, sosyal medya aracılığıyla bir kız çocuğunun tehdit edildiğine dair paylaşılan bir videonun Siber Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini duyurdu. Yapılan incelemede, söz konusu videonun kurgu olduğu belirlenirken, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün E.N.B. adlı çocuğu koruma altına aldığı bildirildi. E.N.B.'nin yaşadığı tehdit ve şantaj olaylarıyla ilgili ifadeleri, psikolog eşliğinde alınacağı açıklandı.

ANADOLU'DA GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR

Ayrıca, Ankara'da gözaltına alınan 18 yaşındaki T.D., halkı yanıltıcı içerikler yayımlamakla suçlanarak tutuklandı. T.D.'nin yayınladığı tehdit ve şantaj içerikleri, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki toplamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.