19 ilde 'Narkoçelik-42' operasyonu: 49 zehir taciri yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde yapılan 'Narkoçelik-42' operasyonlarında 49 kişinin yakalandığını açıkladı. Bu kabine döneminde 62 bin 132 operasyon düzenlendiğini belirten Yerlikaya, operasyonlarda 163,7 ton uyuşturucu, 79,5 milyon hap ve 261,4 milyon kök kenevir ele geçirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen geniş çaplı 'Narkoçelik-42' operasyonları hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, 19 ilde gerçekleştirilen bu operasyonların uyuşturucu madde üreticileri ve satıcılarına karşı yürütülen kararlı mücadeleyi sürdürdüğünü vurguladı.

Açıklamaya göre, söz konusu operasyonlarda 49 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, Bakan Yerlikaya, bu kabine döneminde uyuşturucuya karşı yapılan operasyonların sayısına da dikkat çekerek, toplamda 62 bin 132 operasyon düzenlendiğini belirtti. Bu operasyonlar sonucunda 42 bin 908 kişinin tutuklandığını ve 18 bin 718 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ifade etti.

Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarları ise dikkat çekiciydi. Bakan Yerlikaya, 163,7 ton uyuşturucu madde, 79,5 milyon uyuşturucu hap ve 261,4 milyon kök kenevirin güvenlik güçlerince ele geçirildiğini söyledi. İçişleri Bakanı, bu operasyonların uyuşturucu tacirlerine karşı ülke genelinde süren mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini de vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.