2 polisin öldürüldüğü IŞİD davasında 15 tutuklu sanıktan 12'sine tahliye

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'nde 26 Ekim 2015 tarihinde 2 polisin öldürüldüğü, 5 polisin yaralandığı ve 7 IŞİD'linin öldürülmesi ile ilgili açılan IŞİD davasının, bugün yapılan ilk duruşmasında 15 tutuklu sanıktan...

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'nde 26 Ekim 2015 tarihinde 2 polisin öldürüldüğü, 5 polisin yaralandığı ve 7 IŞİD'linin öldürülmesi ile ilgili açılan IŞİD davasının, bugün yapılan ilk duruşmasında 15 tutuklu sanıktan 12'si tahliye edildi.

Davanın ilk duruşması, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

15'i tutuklu 2'si tutuksuz 17 sanığın hazır bulunduğu duruşmada, kimlik tespitinden sonra savunma yapan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. 
  
Savcı, sanıklar için ön görülen ceza miktarı ve verilmesi beklenen cezanın dikkate alınarak tutuklama talebinin ölçülü olması ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını belirterek, 11 sanığın tutukluluk halinin devamına, 4 sanığın ise, tutuklulukta geçirdikleri süre, mevcut kanıt durumu nedeniyle tahliyelerine karar verilmesini istedi. 
  
Duruşmaya verilen kısa bir aradan sonra kararını açıklayan Mahkeme heyeti, tutuklu 12 sanığın tahliyesine karar vererek, sanıklar Nihat T., Mahmut D. Ve Emrah E.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 17 şüphelinin, 'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'Tehlikeli madde bulundurma' ve 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçlarından 15-37’şer yıl hapisle cezalandırılması isteniyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Tek bir gayemiz vardır, o da Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır"
RTÜK'ten TELE1 ve NOW TV'ye Yeni Ceza
Yalı Çapkını dizisine veda ediyor!: Star TV'de beklenmeyen veda geldi!
Adana'da Çökertilen Uluslararası Organ Ticareti Şebekesi: Sahte Pasaportlarla Nakil Operasyonu
Erdoğan: "Enflasyonu düşürmeye yönelik, emin adımlar atıyoruz"