2 yıl öncesine kadar düş güçtü: Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 20-21 Mart'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ziyaret gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın bakanımız, 20-21 Mart 2022 tarihlerinde Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan'ın davetine icabetle Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek ve 16'ncı BAE Büyükelçiler ve Diplomatik Misyon Temsilcileri Forumu'na onur konuğu olarak bir hitapta bulunacaktır. Sayın bakanımızın ziyaret kapsamında BAE'li karşıtıyla da görüşerek ikili ve bölgesel konuları ele alması öngörülmektedir" denildi. 

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden bir yıl sonra yaptığı açıklamada “BAE’nin darbecilere 3 milyar dolar para desteği sağladığını, darbe girişimini fonladığını” demişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “BAE, zarar vermek amacıyla Türkiye karşıtı terör örgütlerini destekliyor. Doğru yer ve zamanda hesabını soracağız” demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Mayıs ayında katıldığı bir televizyon programında Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ABD ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin faili olduğunu söylemişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yılın ağustos ayında BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın danışmanı Muhammed Dahlan hakkında “darbe girişimini finanse etmek” ve “uluslararası casusluk” suçlarından İnterpol’e ‘kırmızı bülten’ talebinde bulunmuştu.

İktidarın propaganda aygıtı gibi çalışan medya organları son yıllarda BAE’yi her alanda Türkiye’nin “baş düşmanı” ilan eden sayısız yayınlar yaptılar.

İbrahim Karagül gibi iktidarın medyadaki sözcüleri, BAE’yi “bölgesel terör trafiğinin merkezi” ve “Veliaht Prens Muhammed bin Zayid’i de “savaş suçlusu” ilan ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız