20 Teknoloji devinden seçimler için ortak yapay zeka kararı

Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok ve X gibi 20 teknoloji devi, bu yıl düzenlenecek olan seçimlerde yapay zekanın yanıltıcı bir şekilde kullanılmasına karşı bir araya gelme sözü verdi.

Münih Güvenlik Konferansı'nda (MSC 2024) öne çıkan teknoloji devleri, dünya genelinde 40'tan fazla ülkede 4 milyardan fazla seçmenin katılacağı bu yılki seçimlerde aldatıcı yapay zeka içeriklerinin müdahalesini önlemek için bir araya gelerek işbirliği yapma sözü verdi.

20 teknoloji şirketi, "2024 Seçimlerinde Yapay Zekanın Yanıltıcı Kullanımıyla Mücadeleye Yönelik Teknoloji Anlaşması"nı imzalayarak, zararlı yapay zeka içeriklerini tespit etmek ve karşı koymak için birlikte çalışacaklarını taahhüt etti.

Açıklamada, anlaşmanın, seçmenleri aldatma amacı güden yapay zeka içeriklerine karşı mücadele etmek adına teknolojinin etkili bir şekilde kullanılması için önemli bir adım olduğu vurgulandı. Adobe, Amazon, Anthropic, Arm, ElevenLabs, Google, IBM, Inflection AI, LinkedIn, McAfee, Meta, Microsoft, Nota, OpenAI, Snap, Stability AI, TikTok, Trend Micro, Truepic ve X gibi önde gelen şirketlerin anlaşmayı imzalayanlar arasında yer aldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

TikTok, Yapay Zeka İçeriğini Etiketleyerek Şeffaflığı Artırıyor
Muhteşem Yüzyıl dizisi mobil oyun oldu: Tek tıkla ücretsiz oynayın!
WhatsApp'tan Yeni Bir Değişiklik Daha: Sesli Aramalar Artık Daha Kullanıcı Dostu Olacak!
Spotify'ı ücretsiz kullananlara kötü haber: O özellik ücretli oluyor!
41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi