200’den fazla mağazası bulunan hazır giyim devi iflas etti

1990 yılında kurulan Lucky Brand, en az 13 mağazasını kapattı ve iflas başvurusunda bulundu. Şirketin 182 milyon dolarlık finansal borcunun yanı sıra 79 milyon dolar da satıcılara borcu bulunuyor

Kuzey Amerika’da 200’den fazla mağazası bulunan hazır giyim markası Lucky Brand, iflas için mahkemeye başvurdu. Authentic Group ile Simon Property, markayı satın almak için görüşmelere başladı.

Fox News'ta yer alan habere göre 1990 yılında kurulan Lucky Brand, en az 13 mağazasını kapattı ve iflas başvurusunda bulundu. Şirketin 182 milyon dolarlık finansal borcunun yanı sıra 79 milyon dolar da satıcılara borcu bulunuyor. Lucky Brand'in iflas edebilmesi için borçluları, 15.6 milyon dolarlık finansman sağlayacak. Leonard Green&Partners şirketine bağlı olan Lucky Brand'in satılması için de görüşmeler yürütülüyor. Yeniden yapılanma şefi Mark Renzi, Authentic Group ile Simon Property'nin birlikte markayı almak için görüşmeler yaptığını söyledi. Lucky için gelen teklif 140.1 milyon dolar paranın yanı sıra 51.5 milyon borçlu kredisi içeriyor. Ayrıca bir de yedek teklif olduğu öğrenildi. Authentic ve Simon, ilk kez sıkıntıdaki bir markayı almak için iş birliğine gitmiyor. İki şirket, 4 yıl önce iflas eden Aeropostale'yi iflastan alan bir grubun parçasıydı. Son olarak da Brookfield Property ile birlikte iflas eden perakende zinciri Forever 21'i satın almışlardı.

SALGINLA BİRLİKTE GELİRLERİ YÜZDE 50 DÜŞTÜ

1990 yılında kurulan Lucky Brand, teknolojiye ayak uyduramadı. Online satış konusunda zayıf kalan marka, koronavirüs salgını da başlayınca gelirlerinin yüzde 50'sini kaybetti. Lucky Brand'in Kuzey Amerika'da 200'den fazla mağazası bulunuyor. Şirketin 2020 yılında sadece kira giderlerinin 52 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İstanbulluların Yarısından Fazlası Kredi Kartı Borçlarını Asgari Ödeyebiliyor
Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
Ülkenin önde gelen gıda devi iflasın eşiğinde: Şubeleri kapatılıyor
23 yıl sonra borsa, dolar ve altında bir ilk: Tedbirinizi alın!