200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!

Maksul Gıda, Türkiye genelinde 200'den fazla şubede bakliyat, baharat ve kuruyemiş satışı yapmaktadır. Ancak, şirket mali zorluklarla karşı karşıya kalmış ve konkordato talebinde bulunmuştur. İşte detaylar..

Maksul Gıda, Türkiye genelinde 200'den fazla şubede bakliyat, baharat ve kuruyemiş satışı yapmaktadır. Ancak, şirket mali zorluklarla karşı karşıya kalmış ve konkordato talebinde bulunmuştur.

Şirket, son yıllarda art arda yeni şubeler açmış ancak 3 yıl önce mali sorunlarla karşılaşmıştır. Sahibi Hakan Şenol ile birlikte konkordato talebinde bulunulmuş ancak mahkeme kararı daha sonra kaldırmıştır.

Mahkeme dosyasında, alacaklıların borçların ödenmediğini ve şirket varlıklarının başka kişilere devredildiğini iddia ettiği belirtilmiştir. Mahkeme, bilirkişi raporu aldırarak şirketin toparlanmasının zor olduğu sonucuna varmıştır ve dün iflas kararı vermiştir.

İflas kararıyla birlikte şirketin tasfiye süreci başlamış ve 400 milyon TL'lik borç kayıtlara geçmiştir. Ancak, şirketin şu anda faaliyette olan şube sayısı yaklaşık 50'dir.

Maksul Gıda'nın iflasıyla birlikte yaklaşık 200 çalışanın maaşlarını alamadığı ortaya çıkmıştır. Çalışanlar, işe giriş tarihlerinden beri maaş alamadıklarını ve şirket yetkililerine ulaşamadıklarını belirtmişlerdir. Şirket sahibi Hakan Şenol için de iflas kararı verilmiştir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tüketici Hakem Heyetleri: 2024'te Elektronik Başvurular Artıyor
Küresel Borçlar Tarihi Zirvede: İIF Raporu 2024'ün İlk Çeyreğindeki Artışı Açıkladı
İslam Memiş, altını ve doları olanlara "pazartesi" için uyarıda bulunuyor: "Yapmayın"
Ünlü ekonomist uyarıyor: Altın sahipleri satıyor, düşüş devam edebilir!
Nisan ayında Almanya'da işletme iflasları arttı