2010 Senesinden beri hizmet veren şirket iflas bayrağını çekti!

Almanya'da 2010 yılından beri faaliyet gösteren fotovoltaik ve ısı pompaları kurulum şirketi Wegatech, iflas başvurusu yaptı. Kuruluşu boyunca 4 bin projeye imza atan şirkette yaklaşık 2 bin kişi istihdam ediliyordu.

Son 14 yıldır fotovoltaik sistemler ve ısı pompaları kurarak hizmet veren Wegatech, zor günler geçirdiği bir süreçte iflas başvurusunda bulundu. Şirket, 2010 yılında kurulduğu günden bu yana 4 binden fazla projede imzası bulunuyor. Ancak, fotovoltaik sistemlere ve ısı pompalarına olan talebin önemli ölçüde azalması, Wegatech’in finansal zorluklar yaşamasına neden oldu. 

Köln merkezli şirket, yaklaşık 2.000 kişiyi istihdam etmekteydi. Geçtiğimiz şubat ayında, Gothaer Versicherung’dan 3,5 milyon Euro değerinde bir yatırım alarak mevcut işbirliğini genişletme hedefi gütmesine rağmen, son gelişmeler şirketin geleceğini belirsiz hale getirdi. 

Pandemi süreci, birçok sektörde olduğu gibi yenilenebilir enerji sektörünü de etkiledi. Tedarik zincirindeki aksamalar ve malzeme fiyatlarındaki artışlar, projelerin maliyetlerini yükseltti. Enflasyon oranlarındaki artış ise, tüketicilerin harcama alışkanlıklarını değiştirerek, enerji sistemlerine yönelik talebi olumsuz etkiledi. Sonuç olarak, Wegatech gibi firmalar, bu ekonomik koşullar altında sürdürülebilir bir büyüme sağlamakta zorlandılar. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.