2021 Nobel edebiyat ödülü sonunda sahibini buldu

Bu yıl dağıtılan 2021 Nobel edebiyat ödülü hiç tahmin edilemeyecek bir isme verildi. Üstelik verilen ödülün bir anlamı var.

Komite bu yıl edebiyat alanındaki en iyi ismi seçti. Bu isim mültecilerin kaderine nüfuz edebilecek birisiydi. Bildiğiniz üzere özellikle son 3 yıldır büyük bir mülteci krizi yaşanıyor.

Nobel edebiyat ödülüne layık görülen isim Abdulrazak Gurnah oldu. Kendisi hem bu ödülü hem de 1,1 milyon doları aldı. Bildiğiniz üzere Nobel ödülleri çok ciddi bir prestij sağlıyor. Bu prestij üzerinden birçok kapının açıldığını söyleyebiliriz. Kendisi her ne kadar şanslı görülse bile aslında hayatı biraz trajik

Bu ödül Zanzibar asıllı bir yazara gitti. 1948 yılında doğan Abdulrazak Gurnah son derece zorlu bir hayata sahip. Zanzibar ayaklanması onun gençliğine denk geldi ve büyük bir çarpıklık yaşamasına neden oldu. Zorlu süreç içerisinde İngiltere’ye giden yazar eğitimini orada devam ettirdi.

Türkiye’de bilinen kitapları arasında son hediye, terkediş, cennet, sessizliğe hayranlık ve kumdan yürek gibi eserler bulunuyor. Kaleme aldığı kitaplarda genellikle ülkeler arasındaki farklılıklara ışık tutmaya çalışıyor. Özellikle mülteci krizi onun en çok üzerinde durduğu konular içerisinde yer alıyor. Hatta neredeyse tüm kitaplarında bu konuyu işlediğini söyleyebiliriz. 2021 Nobel edebiyat ödülü alan bu adam mültecilerin hayatına dokunabiliyor.

Nobel Kimya Ödülü Lithium-ion pillerine verildi

Nobel ödülleri dağıtılmaya devam ediliyor. Fizik, Kimya, Tıp ve edebiyat gibi birçok alanda bu ödüller veriliyor. Küresel çapta birçok yazar ve bilim insanı bu ödülü almak için büyük gayret gösteriyor. Peki sizce edebiyat ödülünü kim almalıydı?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
Instagram’dan ilk adım sorunu olanlara yeni özellik!