2022 tribün verileri açıklandı

2022 yılının tribün verilerine göre, maç başı seyirci ortamalarında da Galatasaray açık ara lider olurken, senenin en çok seyirci çeken karşılaşması Galatasaray-Beşiktaş derbisi oldu.

Türkiye'de 2022 yılındaki seyirci verileri açıklandı. Buna göre geride kalan senenin en fazla taraftar çeken lig maçı, bu sezonun 13. haftasında Nef Stadyumu'nda 49 bin 602 kişiyle Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynandı.

Galatasaray'ın geçen sezon Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona ile kendi sahasında oynadığı maçta ise 50 bin 111 kişiyle senenin en yüksek seyircisine ulaşıldı.

Bu sezon itibarıyla da Cim Bom'un rakiplerine açık ara üstünlüğü devam ediyor. Galatasaray, Katar'daki Dünya Kupası başlayana kadar olan bölümde 45 bin 921 seyirci ortalamasıyla zirvede yer aldı.

Galatasaray taraftarı bugünkü Ankaragücü maçı öncesi de biletleri tüketti. Tribünde yine en az 45 bin kişi olması bekleniyor.

Galatasaray'ı, Fenerbahçe takip etti

Galatasaray'ın en yakın takipçisi, 40 bin 23 seyirci ortalamasıyla ezeli rakibi Fenerbahçe oldu. Beşiktaş, 35 bin 189 maç başı seyirci ortalamasıyla iki devi takip ediyor.

Son şampiyon Trabzonspor da 26 bin 705 seyirciyle dördüncü sırada. Şampiyonluk yarışının dört favorisi dışında tribüne en fazla taraftar çeken takım Adana Demirspor oldu. Mavi-lacivertli takım, maçlarını 20 bin seyirci ortalamasıyla oynuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü geldi
Galatasaray'dan önemli galibiyet geldi
Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"