2023 Yılı kadına şiddet bilançosu: 745 Yaralı, 339 Kadın Öldürüldü!

Türkiye, 2023 yılında kadın cinayetleri ve çocuk istismarı konusunda endişe verici bir tabloyla karşı karşıya. Bianet'in derlediği verilere göre, erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden kadın sayısı 333'e ulaştı. 2023'te basına yansıyan altı cinayetle birlikte bu sayı 339'u buluyor

Türkiye'de kadın katliamları alarm verici bir artış gösteriyor. 2023 yılında erkek şiddeti sonucu hayatını kaybeden kadın sayısı 333'e yükselirken, geçmiş yıllara ait ancak 2023'te basına yansıyan altı cinayetle birlikte bu sayı 339'a çıkıyor. Bu trajik duruma ek olarak, erkeklerin 28 çocuğu öldürdüğü, 18 kadına tecavüz ettiği, 371 kadını cinsellik işçiliğine zorladığı, 355 kadını taciz ettiği, 123 çocuğu istismar ettiği ve 745 kadını yaraladığı ortaya çıkıyor.

KADIN ÖLÜMLERİ VE "ŞÜPHELİ" VAKALAR: HUKUKİ KORUMA YETERSİZ Mİ?

2023'te en az 270 kadının ölümü basına "şüpheli" olarak yansıdı. Bu ölümlerin bir kısmı geçmiş yıllarda "faili meçhul" veya "şüpheli ölüm" olarak kaydedilmişti. Rapora göre, erkekler koruma kararlarına rağmen en az 46 kadını öldürdü. Bu durum, hukuki korumanın yetersiz olduğunu ve kadınların hayatlarını riske attığını gösteriyor. Kadına şiddetin ve cinayetlerin engellenmesi için daha etkili önlemlerin alınması kaçınılmaz hale geliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Burcu Kıratlı'dan Bomba Sinan Akçıl İtirafı Geldi!
Alkol ürünleri üreticilerine teminat zorunluluğu
Prof. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için riskli bölgeleri saydı
HSK’dan “Erdoğan aday olamaz” diyen hakime yeni soruşturma
Erdoğan işaretini vermişti: Nefret suçlarına karşı yeni adımlar atılacak