2024 Eylül Evde Bakım Maaşı Yatırıldı mı? Nasıl Sorgulanır? Bakan Göktaş Duyurdu

Eylül ayı evde bakım maaşlarının ne zaman yatırılacağı, her ay vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayla, bu ayki ödemelerin ne zaman yapılacağı belli oldu.

Evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin başladığını duyurdu. Son açıklamasında Bakan Göktaş, "Eylül ayında toplam 4,9 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı bugün itibarıyla hesaplara aktardık." ifadelerini kullandı. Buna göre, Eylül ayı evde bakım maaşları 16 Eylül'den itibaren hesaplara yatırılmıştır.

BAKAN GÖKTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Bakan Göktaş, Cumhuriyet tarihinin en güçlü sosyal politika uygulamalarıyla, özellikle kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilere etkin hizmetler sunmaya devam ettiklerini belirtti. Aile odaklı hizmetler arasında yer alan Evde Bakım Yardımları kapsamında, her hak sahibine aylık 9 bin 77 lira ödeme yapıldığını, şu anda 550 bin vatandaşın bu yardımdan yararlandığını açıkladı. Bu destekle sadece ekonomik yardım sağlanmakla kalmayıp, aynı zamanda aile birliğinin korunması ve güçlenmesine katkı sağlandığını da ifade etti.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşlarının hangi illerde yatırıldığını öğrenmek için e-Devlet sistemi kullanılabilir. "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasına giriş yaparak, T.C. kimlik numarası ve şifre ile sorgulama yapılabilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.