2025 Asgari Ücret Zammı İçin Geri Sayım Başladı: Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanın hayatını doğrudan etkileyen yeni asgari ücret rakamının belirlenme süreci, önümüzdeki Aralık ayında başlayacak. Çalışanlar, işverenler ve ekonomistler, asgari ücretin artırılması için gerekli adımların atılmasını dört gözle bekliyor.

2025 ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTISINI YAPACAK

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirleme sürecinde ilk toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek. Milyonlarca işçi ve işveren, bu toplantının tarihini merakla bekliyor. İşte 2025 asgari ücret zam toplantısına dair son bilgiler…

ASGARİ ÜCRETTE İLK TOPLANTI NE ZAMAN DÜZENLENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret zammı ile ilgili toplantının tarihini henüz açıklamamış olsa da, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2025 yılı için belirleme çalışmalarına aralık ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

Toplantı tarihi ile ilgili resmi kurum ve kişilerden gelecek bilgilere ulaştıkça, bu haberimizde güncellemeler yapacağız.

GÜNCEL ASGARİ ÜCRET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı için asgari ücretin net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini duyurmuştu. Bu durum, çalışanların alım güçlerini ve yaşam standartlarını doğrudan etkileyen bir konu olarak gündemde kalmaya devam ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.