2025 Yılında emekli olanlar daha düşük maaş mı alacak? Abdullah Güler açıkladı

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 2025'te emekli olacakların maaşlarının daha düşük olup olmayacağıyla ilgili soruya, enflasyon kaynaklı maaş farklarına ilişkin bir kanun teklifi hazırlığının olmadığını belirterek yanıt verdi.

AKP Grup Başkanı Güler, 2025'te emekli olacaklara, 2024'te emekli olanlara kıyasla daha düşük aylık bağlanacağı iddialarına dair açıklama yaptı. Güler,  "Şu anda kanun teklifi haline gelmiş bir şey yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda çalışmalarını devam ettiriyor. 2024 ile 2025 arasında enflasyondan kaynaklı nasıl bir etki ortaya çıkabilir, bunun bir rapor haline getirilmesi lazım. Ona yönelik olarak da hakkaniyetli, orta bir çözüm ortaya konabilir. Ama şu anda bunun sayısal bir veri olarak nelere tekabül ettiğine dair bir veri yok," diye konuştu.

AKP Grup Başkanı Güler, 1 Ekim'de başlayacak 28. Dönem 3. Yasama Yılı öncesi soruları yanıtladı.

"EMEKLİLİK SİSTEMİNDE GÜÇLÜ BİR REFORMA İHTİYAÇ VAR"

Güler, "Emeklilik sistemine yönelik daha dengeli, aylık bağlama oranlarından tutun da prim miktarına, prim süresine, emeklilik yaşına kadar daha sürdürülebilir bir sistemi inşa etmemiz lazım," ifadelerini kullandı.

Güler, emeklilik sisteminde kapsamlı bir reforma ihtiyaç olduğunu vurgularken, merkezi bütçeden yapılan desteğin her yıl daha da arttığını ifade etti. Güler, "Önümüzdeki dönemlerde artış göstermeye devam edecek. Çünkü sisteme EYT kapsamındaki kanunla beraber yeni emekliler dahil olacak." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE EMEKLİ SAYISI DAHA FAZLA

Güler, birçok ülkede 1 emekliye 2.5-3.5 çalışan düştüğünü, ancak Türkiye’de bu oranın daha düşük olduğunu belirtti. Türkiye'de yaklaşık 16 milyon 150 bin emekli ve 27 milyon kayıtlı prim ödeyen çalışan bulunduğunu ifade ederek, bu dengenin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.