2025’te asgari ücret bu rakamı bulacak! “Üstüne çıkmayı beklemeyin!” diyerek açıkladı!

Asgari ücret zammı, 2025 yılı için büyük bir merak konusu. Ekonomistler, yeni asgari ücretin ne kadar olacağını tartışmaya devam ediyor. Peki, 2025 asgari ücret ne kadar olacak? İşte haberin tüm detayları...

Asgari ücret zammı tartışmaları Ekim ayında hız kazandı. Temmuz’da beklenen ara zammın yapılmaması, çalışanlarda hayal kırıklığına yol açtı. Gözler şimdi Ocak 2025’teki yeni asgari ücretin ne olacağına çevrildi. Ekonomist Murat Kubilay, bu konuya dair öngörülerini paylaşarak, 2025 Ocak'ta asgari ücretin 21.000 TL olacağını belirtti.

Milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyen bu zammın tespit komisyonu toplantılarının Aralık başında yapılması bekleniyor. Kubilay, hükümetin asgari ücrette belirli bir rakama ısrarcı olduğunu ifade ederken, toplumsal tepkilerin artması durumunda bu rakamın biraz daha yukarı çekilebileceğini vurguladı.

Kubilay, asgari ücrete yapılacak zammın gerçekleşen değil beklenen enflasyona göre belirleneceğini öngördü. "Bu yıl sonu enflasyon kabaca %42-45 civarında kapanacak," diyen Kubilay, bu koşullarda 21.000 TL'lik asgari ücretin altına düşmeyeceğini, belki de 22.000 TL olabileceğini ifade etti.

Sonuç olarak, asgari ücrette yapılacak artışın toplumsal tepkilere göre şekillenmesi bekleniyor ve çalışanlar, yeni rakamları merakla bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.