2025'te Emekli Olanlar Dikkat! Maaş Farkını Gidermek İçin Yeni Formül Gündemde

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, 2025 yılında emekli olacakların maaşlarında oluşacak farkın giderilmesi için 2024 parametrelerinin kullanılabileceğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, enflasyonun düşüş eğilimine girmesiyle 2025 yılında emekli olacak kişilerin maaşlarının olumsuz etkilenmemesi için bazı düzenlemeler yapılabileceğine dikkat çekti. Karakaş, 2024 yılında emekli olacakların, 2025'te emekli olacaklara kıyasla yüzde 30 daha yüksek maaş alacağını ve bu farkın ömür boyu süreceğini belirtti.

İhlas Haber Ajansı'na konuşan Karakaş, "2025'te emekli olacakların zarar görmemesi için 2024'teki güncelleme katsayısının baz alınması ya da aynı parametrelerin uygulanması gibi çeşitli formüller gündemde" ifadelerini kullandı. Güncelleme katsayılarının dönemler arası farklılık göstermesi nedeniyle 2024 yılında emekli olanların avantajlı olduğunu belirten Karakaş, "2025'te emekli olanlar için de aynı katsayıların kullanılabileceği bir formül üzerinde çalışılıyor" dedi.

Karakaş ayrıca, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için Emekli Sandığı'ndaki hesaplama sisteminin kullanılabileceğini, bu sistemin enflasyonun etkilerinden daha az etkilendiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.