2025'te Emekliler İçin Uzmanından Kritik Uyarı: Maaşlarda Ciddi Düşüş Bekleniyor!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2025’ten sonra emekli aylıklarında önemli düşüşler beklediğini belirterek, 2024’te emekli olacakların avantajlı olacağını ifade etti.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik sistemi ile ilgili merak edilen konulara dair açıklamalarda bulunarak, "2025 ve sonrasında emekli aylıklarında önemli düşüşler bekleniyor" uyarısında bulundu. 2024 yılında emekli olacak bireylerin, 2025 yılına göre daha yüksek maaş alacak olmalarının, sistemde yığılma riskini artırdığını belirtti. Bu durumun önüne geçmek ve emekli maaşlarındaki eşitsizlikleri gidermek için ekonomi yönetiminin yeni düzenlemeler üzerinde çalıştığı ifade edildi.

Önerilen düzenlemeler, emeklilik hakkını kazananların hangi yılda emekli olduklarından bağımsız olarak en yüksek hesaplanan maaşı almasını sağlamayı amaçlıyor. Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, emeklilik sistemine dair sıkça sorulan soruları yanıtladı. "2024’te emekli olacaklar 2025’e göre yüzde 30-33 arası avantajlı olacak," dedi.

Erdursun, "Mevcut ücretiniz, bugün emekli olsanız alacağınız emekli aylığınız, emekli aylığında yaşayacağınız kayıp, son brüt tutarınıza göre zararınızı amorti etme süreniz, emekli olduktan sonra çalışıp çalışmayacağınız ve mevcut ücretinize göre emekli olduğunuzda alacağınız emekli aylığı ile geçinip geçinemeyeceğiniz gibi durumları iyi analiz etmeniz gerekir" şeklinde devam etti. Uzman, bu detayların her bireyin emeklilik planlamasında dikkate alması gereken unsurlar olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.