2025'te Kıdem Tazminatı Tavanı Ne Olacak? SGK Uzmanı Karakaş Cevapladı

Ekim ayının son haftasına girerken, 2025 yılında emeklilik planları yapan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşanacak. Her yıl düzenli olarak hesaplanan kıdem tazminatı tavanı, memur maaşlarına yapılacak zamlarla birlikte yeniden belirlenecek.

Kıdem tazminatı tavanı, bir çalışanın alabileceği maksimum kıdem tazminatı miktarını belirleyen üst sınırı ifade ediyor. Her yıl yeniden hesaplanan bu tavan, memur maaşlarındaki artışlarla birlikte yükselmeye devam ediyor.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş'ın yaptığı hesaplamalara göre, 2025 yılında memur maaşlarına ortalama %10 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Bu zam oranı göz önünde bulundurulduğunda, kıdem tazminatı tavanında da dikkate değer bir artış olacağı öngörülüyor.

İŞTE SGK UZMANI KARAKAŞ'IN HESABI

Yeni yıla yaklaşırken, emeklilik planı yapan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşanıyor. Kıdem tazminatı tavanı, memur maaşlarına yapılacak zamlarla yeniden belirleniyor.

Karakaş, "2025 yılı itibarıyla kıdem tazminatı tavanı yaklaşık 46.011,26 TL’ye yükselebilir. Örneğin, 65.000 TL maaş alan bir işçi, 2024 sonunda emekli olursa 41.828,42 TL tazminata hak kazanacakken, 2025’te emekli olması durumunda bu rakam 46.011,26 TL olacak" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.